Οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και οι εξελίξεις στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα θα εξετασθούν σήμερα στην συνάντηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόϊκα.

Σημειώνεται πως οι όροι για την κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών δεν έχουν μέχρι σήμερα προσδιορισθεί αν και ήδη έχουν εκταμιευτεί 25 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για την ανακεφαλαιοποίηση των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα παραμένουν σε εκκρεμότητα θέματα που αφορούν στην τιμή με την οποία θα αποκτήσει μετοχές το Ταμείο Χρηματοδοτική Στηρίξεως, το ποσοστό της υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, το επιτόκιο για την επαναγορά των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοδοτική Στηρίξεως, τα δικαιώματα μελλοντικής αποκτήσεως (warrants), αλλά και ο βαθμός χρησιμοποιήσεως των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων στην διαδικασία (coco’s).

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι έλεγχοι που έχει διενεργήσει το Ταμείο Χρηματοδοτική Στηρίξεως μέσω ελεγκτικών εταιρειών στις τράπεζες αναφορικά με τις επισφάλειες τους, αλλά και οι εξελίξεις σε Εμπορική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.