Μία πρώτη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

«Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

«Πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και πρόσθεσε, ότι τους επόμενους μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε.