«Καληνύχτα», είπε χαμογελώντας η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκινώντας τη δική της συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του μαραθώνιου Eurogroup.  Η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. δήλωσε ότι συμμερίζεται και αυτή την αίσθηση των ευρωπαίων ιθυνόντων πως πρόκειται για ιστορική στιγμή υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η ευρωζώνη έζησε δύσκολες στιγμές.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Δ.Ν.Τ. χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και ότι σημειώνει την δέσμευση των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη να λάβουν αν απαιτηθεί και νέα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Νιώθουμε αυτή τη στιγμή μεγάλη συγκίνηση. Είναι σημαντικό που γυρίζουμε σελίδα όλοι μαζί. Αυτό που θέλουμε στο ΔΝΤ είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα και τους εταίρους στην ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης. Τα πρόσθετα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους μειώνουν τους κινδύνους για την Ελλάδα και βελτιώνουν τις προοπτικές χρέους της. Υπογραμμίζουμε τη δέσμευση της Ελλάδας και των εταίρων να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους και να λάβουν νέα μέτρα ελάφρυνσης εφόσον κριθεί αναγκαίο» τόνισε και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ θα εξετάσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια της επόμενης ανάλυσης του άρθρου 4 την επόμενη εβδομάδα από κοινού με την Ελλάδα. Το ΔΝΤ θα παραμείνει 100% δεσμευμένο ως προς την προσπάθεια να ανακάμψει η Ελλάδα. Η δέσμευση του ΔΝΤ συμπεριλαμβάνει τη μεταμνημονιακή εποπτεία όπως στην Κυπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι σημαντικά για τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα θα μπορέσει να μπει στις αγορές. Έχουμε επιφυλάξεις ως προς το μακροπρόθεσμο κομμάτι του χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι όσες φορές είπαν τα τελευταία 8 χρόνια ότι θα έρθουν και θα βοηθήσουν το έκαναν. Αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνουν σε μακροπρόθεσμο πλάνο».