Πάνω από 500.000 κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό εντός και εκτός ΕΕ ψάχνει το Βερολίνο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:43
05/06/2012
Πάνω από 500.000 κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία
loading

Η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ανέφεραν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Γερμανία αναζητά εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εκτός των ορίων της.

Οι δύο υπουργοί παρουσίασαν ακόμη τη λειτουργία δύο σχετικών ηλεκτρονικών ιστοσελίδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ποιες θέσεις προσφέρονται.

Στην διεύθυνση www.make-it-in-germany.com παρουσιάζονται (στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα) οι τρόποι αναζήτησης απασχόλησης, ενώ διαφημίζεται ο τρόπος ζωής στη Γερμανία και τα πλεονεκτήματα της απασχόλησης στη χώρα.

Φιλοξενούνται δε μαρτυρίες εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό. Η διεύθυνση www.fachkraefteoffensive.de απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εξειδικευμένους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 500.000 κενές θέσεις εργασίας, κυρίως για φυσικούς, μηχανικούς, μαθηματικούς, νοσηλευτές, αλλά και για εξειδικευμένους τεχνικούς βιομηχανίας.

Επιπλέον, έως το 2025, η Γερμανία υπολογίζεται ότι, εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματός της, θα χάσει περί τα έξι εκατ. πολιτών σε ηλικία εργασίας. «Εάν ενεργοποιήσουμε όλες τις αναξιοποίητες δυνατότητές μας, κατ' αρχήν στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να παραμείνει μια ισχυρή χώρα στον διεθνή ανταγωνισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φον ντερ Λάιεν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει