Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσεγγίζει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της αποζημίωσης των ιδιωτών φυσικών προσώπων που επλήγησαν από το PSI.

Ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε ήδη στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθηνά προκειμένου να έλθει σε επαφή με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ματθίας Μόρς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τους εκπροσώπους των ιδιωτών ομολογιούχων να συντάξουν υπόμνημα με τις θέσεις τους και να υποβάλουν αίτημα συνάντησης με τα κοινοτικά στελέχη.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου επιδιώκει συνάντηση και με τον τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Μπόουμπ Τράα.

Πεποίθηση της διοίκησης του Συνδέσμου είναι ότι η τρόικα πρέπει να αντιληφτεί τη διαφορά των επενδύσεων των φυσικών προσώπων , έναντι των υπολοίπων θεσμικών επενδυτών και να επιτρέψει την αποζημίωση τους.

Επιδίωξη είναι η αποζημίωση των ομολογιούχων να γίνει είτε μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων (έως και 100.000 ευρώ ανά ομολογιούχο) ή να χορηγηθούν φορολογικά κίνητρα σε βάθος 20ετίας.