Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής θα δώσει στην ηγεσία του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος αναχωρεί αύριο το πρωί για την Ουάσιγκτον προκειμένου να μετάσχει στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Σύνοδος του ΔΝΤ ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ κ. Ρεζάν Μογκαντάν, τον Διευθυντή Νομισματικής Πολιτικής και Κεφαλαιαγορών του Ταμείου κ. Χοζέ Βινιάλ και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν.

Τον κ. Σαχινίδη θα συνοδεύουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς και ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Θάνος Κατσάμπας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους αξιωματούχους του Ταμείου για τον σχεδιασμό των μέτρων για την εξοικονόμηση 14 δισ. ευρώ την διετία 2013-2014, για την πρόοδο της προετοιμασίας της επόμενης επίσκεψης του ΔΝΤ στην Ελλάδα στα τέλη Μαΐου και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.