Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κρίση του χρέους υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ τονίζοντας τη σημασία μιας θετικής έκβασης για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Υπογράμμισα σε ποιο σημείο είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο να τα καταφέρει η Ευρώπη και έχω την πεποίθηση ότι θα επιτύχει», δήλωσε ο Γκάιτνερ στο τέλος ενός προγεύματος εργασίας με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος πραγματοποιεί μια ευρωπαϊκή περιοδεία που τον οδήγησε χθες στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ακόμη ότι θέλει «να είναι σίγουρος πως έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά ισχυρό τείχος προστασίας» για να αντιμετωπιστεί η διάδοση της κρίσης της ζώνης του ευρώ.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν εξέθεσε στον Γκάιτνερ τις γαλλογερμανικές προτάσεις με στόχο να ενισχυθεί η διακυβέρνηση και η δημοσιονομική πειθαρχία της ευρωζώνης, οι οποίες θα εξεταστούν κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο.