Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδος τόνισε ότι «οι χώρες της Ευρωζώνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας».

Ο κ. Τρεμόντι, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, πρόσθεσε, επίσης, ότι «η κρίση επικεντρώνεται πλέον στην Ευρώπη, περιτριγυρίζει το δημόσιο χρέος των χωρών και τελευταία γίνεται αισθητή και στις τράπεζες».

Σε ό,τι αφορά στην Ιταλία, ο «υπερυπουργός οικονομικών» της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι «η οικονομία της χώρας αντέχει, χάρη στην μείωση της σχέσης ελλείμματος – ΑΕΠ, έστω και αν δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Ο στόχος του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος – ΑΕΠ, αποτελεί την πραγματική εγγύηση».

Αναφερόμενος στην δυνατότητα έκδοσης Ευρωομολόγου ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «αν όντως τα επιθυμούμε, πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την ανάγκη, ακριβώς, μιας πιο ισχυρής διακυβέρνησης, μιας πιο δυνατής αρχιτεκτονικής των θεσμών της ΕΕ».