Πρόσθετες επενδύσεις, ύψους 30-40 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου και των υποδομών της στη χώρα μας, δρομολογεί στους επόμενους μήνες του 2011 και το 2012, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία κυπριακών συμφερόντων Cyta Ελλάς ΑΕ.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 130 εκατ. ευρώ και από το 2013 σχεδιάζει να επεκταθεί και στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, κάνοντας χρήση των δικτύων άλλων εταιρειών, ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών (MVNO -Μobile Virtual Network Operator).

«Μιλάμε με όλους [για το MVNO], αλλά σίγουρα δεν θα κάνουμε κάτι πριν το τέλος του 2012», ανακοίνωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής της CYTA Ελλάς, Μιχάλης Αχιλλέως, στη διάρκεια εκδήλωσης, με την ευκαιρία της συμμετοχής της εταιρείας στην 76η ΔΕΘ.

Ο κ. Αχιλλέως σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία «έφτασε» χθες τους 200.000 ενεργούς πελάτες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τον στόχο του επιχειρησιακού της σχεδίου για το σύνολο του 2011.

Στο μεταξύ, μέχρι τις αρχές του 2013 η εταιρεία φιλοδοξεί να έχει καλύψει -με τις υπηρεσίες της- όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, εντός του Οκτωβρίου ή το αργότερο τον Νοέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη νέο κέντρο κλήσεων (call center) της CYTA, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 40-60 θέσεις εργασίας και δεν θα εξυπηρετεί περιοχές μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα της χώρας.

Στην ουσία, η εταιρεία επέλεξε, αντί να επεκτείνει το κέντρο των Αθηνών, να δημιουργήσει ένα νέο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδράμει στην αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας στη Β. Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αχιλλέως.

Η Cyta, που ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2008, δέχεται κατά μέσο όρο 11.000-14.000 αιτήσεις σύνδεσης συνδρομητών μηνιαίως (το 98,5% αφορά σταθερή τηλεφωνία-Ιντερνετ -double play- και το 1,5% μόνο Ιντερνετ). Οι ενεργοί πελάτες της αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τους 230.000.