Κοινή διακήρυξη για τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο ομόλογός του στη Βουλγαρία, Συμεών Τζάνκοφ.

Συγκεκριμένα, με την κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση φαινομένων απάτης ΦΠΑ, αξιοποιείται περαιτέρω το Κέντρο Συνεργασίας, που λειτουργεί σήμερα στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.

Επίσης αξιοποιούνται νέοι, αποτελεσματικότεροι τρόποι για την παρακολούθηση της διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών για την ανταλλαγή σχετικών στοιχείων μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, με την κοινή διακήρυξη αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας, εκ των οποίων μία θα έχει έδρα στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία. Οι ομάδες εργασίας συγκροτούνται από εμπειρογνώμονες της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, προκειμένου να καταλήξουν σε μέτρα και δράσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στα εν λόγω ζητήματα.