Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France24 ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι «είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στους όρους για ελληνικό χρέος», χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι δηλώσεις του έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων για επιμήκυνση της διάρκειας ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων και σε περίοδο χάριτος, αφήνοντας εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο για «κούρεμα» του χρέους στην ονομαστική του αξία.

Αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε αποτιμώντας το αποτέλεσμα της κάλπης ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όσον αφορά στο προσφυγικό, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Κομσιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπουν ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Απαιτείται συνολική και ανθρωπιστική απάντηση για το προσφυγικό», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.