«Η Ελλάδα πλησίασε περισσότερο προς τη χρεοκοπία καθώς άλλη μία ημέρα διαπραγματεύσεων έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς συμφωνία που θα τερματίζει το αδιέξοδο σχετικά με την εκταμίευση βοήθειας», γράφει σε κύριο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg,

Με την ελληνική κυβέρνηση να λέει πως κράτησε τις θέσεις της στην ταραχή των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν πως οι συνομιλίες είχαν μικρή πρόοδο χωρίς να φαίνεται συμφωνία στον ορίζοντα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι επικεφαλής των τριών θεσμών συμφώνησαν να συνεχίσουν σήμερα το πρωί τις επαφές ύστερα από ολιγόωρο ύπνο.

Η κούρσα για την επίτευξη συμφωνίας επιταχύνεται καθώς η Ελλάδα πλησιάζει στην 30η Ιουνίου και τη λήξη του χρηματοδοτικούς της προγράμματος χωρίς συμφωνία που θα διασφαλίσει πως μπορεί να πληρώσει 1,7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, σημειώνει το πρακτορείο.

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας έως το Σαββατοκύριακο θα αυξήσει τις πιθανότητες η Ελλάδα να επιβάλει έλεγχο κεφαλαίων για να αποφύγει το bank run, αναφέρει το πρακτορείο.

Ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία, ο Τσίπρας μπορεί να χρειαστεί να παλέψει για να διασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη της ελληνικής Βουλής καθώς ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν να καταψηφίσουν το σχέδιο.

bloomberg