Την ευχή ο τραπεζικός τομέας, οι ασφάλειες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία να συμμετάσχουν στο ποσό των 25 δισ ευρώ στο νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Θα υπάρξει, αυτό είναι σίγουρο, ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, του οποίου το ύψος θα αποφασιστεί στις 20 Ιουλίου κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στο Λουξεμβούργο», δήλωσε ο κ. Ρέιντερς.

«Μιλάμε αυτή τη στιγμή για πάνω από 80 δισ ευρώ, αλλά αυτό το θέμα συζητείται ακόμα. Ένα πιο σημαντικό ζήτημα είναι να δούμε σε τι ποσό θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας» πρόσθεσε ο κ. Ρέιντερς.

«Ευχόμαστε πραγματικά να συγκεντρωθούν 25 δισ ευρώ για τους Ελληνες από τις τράπεζες , τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία» ανέφερε ο κ.Ρέιντερς και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί φιλικά από όλους αυτούς να επιμηκύνουν τα υπάρχοντα δάνεια.

«Αν χρειαστεί θα ασκηθεί μια ήπια πίεση σ αυτούς τους ιδιώτες επενδυτές» πρόσθεσε.

«Συμφωνώ με τη Γερμανία ότι πρέπει να είμαστε απαιτητικοί με τους Έλληνες. Αλλά θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί εάν την αφήσουμε να πέσει, δεν θα υπάρχει πλέον ζώνη του ευρώ. Εάν θα πέσει η Ελλάδα , μετά θα ακολουθήσει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία», εκτίμησε.

«Παράλληλα, εάν η Ελλάδα πέσει οι βελγικές τράπεζες θα βρεθούν πάλι με προβλήματα και οι βελγικές αρχές θα πρέπει να προστρέξουν για να σωθεί η βελγική αποταμίευση» υπογράμμισε.