Μπορεί μέχρι πριν από λίγο καιρό να ήμασταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, τώρα όμως που πήραμε μέτρα είμαστε σε καλό δρόμο… εξ ου και οι δηλώσεις στήριξης αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η Gertrude Tumpel-Gugerell , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τόνισε σήμερα σε συνέντευξή της ότι «η Ελλάδα βαδίζει στον σωστό δρόμο», συμπληρώνοντας ότι όλοι «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

«Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις ευθύνες της» δήλωσε και ο Lorenzo Bini Smaghi επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ συμπληρώνοντας ότι «τώρα αυτό πράττει».

Παράλληλα αφήνοντας προφανώς αιχμές προς τη Γερμανία, ο κ. Bini Smaghi τόνισε ότι «οι χώρες της ευρωζώνης αντέδρασαν με καθυστέρηση, αλλά αντέδρασαν υπό την πίεση των αγορών. Δεν θεωρούμε ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει το μάθημά τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.