Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, η συμφωνία πώλησης της αλυσίδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας, μετά τη λήψη της σχετικής έγκρισης από τη ρυθμιστική αρχή της Ελλάδας.

Αντίστοιχα και η ΔΕΗ σε σημερινή ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει τα εξής: «Η έγκριση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του Απριλίου και θα συμβάλει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την Currys, τα καθαρά έσοδα σε μετρητά από τη συναλλαγή αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 179 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους της.

«Βραχυπρόθεσμα, η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη μείωση του καθαρού δανεισμού και ο Όμιλος αναμένει να ολοκληρώσει τη χρονιά με υγιές καθαρό ταμειακό υπόλοιπο», σημειώνεται από την βρετανική αλυσίδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποτίμηση της Κωτσόβολος στα 200 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένη ώστε να περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις μισθώσεων ύψους 97 εκατ. ευρώ, συνεπάγεται έξι φορές του προσαρμοσμένου EBITDA, ύψους 49 εκατ. ευρώ.