Συγκινητική ήταν η πρώτη γνωριμία της 41χρονης Mila και της Mary, αρχηγού του κοπαδιού των ελεφάντων στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο. Η Mila ζούσε μόνη της, χωρίς κανέναν άλλο Αφρικανικό ελέφαντα συντροφιά, σε τσίρκο, για περισσότερα από τριάντα χρόνια, και στη συνέχεια ανέλαβε ζωολογικός κήπος στη Νέα Ζηλανδία.

Η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα της, την οποία η Mila συνέτριψε κατά λάθος το 2012, πάντα ήλπιζε εκείνη να βρεθεί σε ένα κοπάδι με ελέφαντες του είδους της.

Μετά το θάνατο της, φίλοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1,5 εκατ. δολάρια, αρκετά ώστε η Mila να ταξιδέψει από τη Νέα Ζηλανδία στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο, όπου ζουν έξι ελέφαντες, Αφρικανικοί και από τη Ινδία, ηλικίας από 33 έως 49 ετών.

Η Mary είναι η επικεφαλής του κοπαδιού και η πρώτη συνάντηση της με τη Mila, που θα ζούσε επιτέλους με ελέφαντες του είδους της, ήταν τρυφερή και ήρεμη. Οι δύο ελέφαντες ύψωσαν τις προβοσκίδες τους και άρχισαν να επεξεργάζονται και να μυρίζουν ο ένας τον άλλο, καταλήγοντας με τις προβοσκίδες… δεμένες «κόμπο». Όπως λένε οι ειδικοί, είναι σύνηθες για τους ελέφαντες να επικοινωνούν αγγίζοντας ο ένας τον άλλο με την προβοσκίδα τους και «αγκαλιάζοντας» ο ένας την προβοσκίδα του άλλου.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν πως η γνωριμία με τη Mary θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να έρθει η Mila σε επαφή με το κοπάδι. «Η Mary ήταν περίεργη για τη νέα άφιξη ενώ η Mila ήταν έκπληκτη που έβλεπε κάτι τόσο μεγάλο όσο η ίδια από την άλλη πλευρά του φράχτη», ανέφεραν.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο