«Δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε έναν άνθρωπο; Αγκαλιάστε ένα δέντρο», συμβουλεύει εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού η Ισλανδική Δασική Υπηρεσία, που παροτρύνει τους κατοίκους της χώρας να βγουν έξω στο δάσος και να απολαύσουν όλα τα οφέλη που προσφέρει η επαφή με αυτό.

«Το θεωρήσαμε ως συμβολή μας στην κρίση της πανδημίας», δήλωσε ο διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας, Throstur Eysteinsson στο Insider Britain. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς στη δασοκομία εκτός από το να πούμε: Ελάτε στο δάσος”».

Η Ισλανδία έχει υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική προσέγγιση για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού. Ενώ όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό βρίσκονται σε καραντίνα, στη χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το μήνυμα του «Ελάτε στο δάσος» διαδόθηκε όταν ένας δασοφύλακας δημοσίευσε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους τα οφέλη από το αγκάλιασμα των δέντρων.

Ο διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας και οι συνάδελφοί του είδαν ότι είναι ευκαιρία να διαδώσουν το μήνυμά τους σε ένα ευρύ κοινό. Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας δημοσιεύθηκε ένα φωτογραφικό κολάζ με δασοφύλακες, φίλους, μέλη οικογενειών να αγκαλιάζουν ένα δέντρο.

Ενώ το μήνυμα παροτρύνει τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τα δέντρα, ο Eysteinsson διευκρινίζει ότι είναι τόσο κυριολεκτικό, όσο και μεταφορικό.

«Μια βόλτα στο δάσος είναι καλή για εσάς και είναι ωφέλιμη για το ηθικό σας σε δύσκολες στιγμές. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε κυριολεκτικά ένα δέντρο», είπε ο Eysteinsson. «Αλλά τα δέντρα δεν θα ενοχλούνταν» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν αγκαλιάζεις (ένα δέντρο), το νιώθεις πρώτα στα δάχτυλα των ποδιών σου και μετά στα πόδια σου και στο στήθος σου και μετά στο κεφάλι σου», ανέφερε ο δασοφύλακας Þór Þorfinnsson, σε συνέντευξη στην Ισλανδική Υπηρεσία Ραδιοτηλεόρασης RÚV. «Είναι ένα υπέροχο αίσθημα χαλάρωσης και μετά είστε έτοιμοι για μια νέα μέρα και νέες προκλήσεις» τόνισε.

«Δεν είναι κάτι που μπορείτε απαραίτητα να εξηγήσετε πολύ καλά, αλλά το να βρίσκεστε σε διαφορετικό περιβάλλον από το γραφείο ή από το σπίτι σας είναι αναζωογονητικό», δήλωσε ο Eysteinsson. «Νιώθετε κάπως ανανεωμένοι. Καθαρίζει το μυαλό. Με κάποιο τρόπο σταματάτε να σκέφτεστε τις καθημερινές σας ανησυχίες», συμπλήρωσε.

Ο διευθυντής της Ισλανδικής Υπηρεσίας Δασών τόνισε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι που εξέφρασαν ανησυχίες για μετάδοση του κορονοϊού μέσω της επιφάνειας των δέντρων. «Είναι σημαντικό να βρείτε το δικό σας δέντρο βαθιά μέσα στο δάσος», επισήμανε κλείνοντας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.