Ο σκώρος ακούει τα πάντα

Έχει την καλύτερη ακοή σε όλο το ζωικό βασίλειο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1:27
09/05/2013
Ο σκώρος ακούει τα πάντα
4
loading

Ο σκώρος έχει την καλύτερη ακοή στο ζωικό βασίλειο. Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές η ακοή του είναι 150 φορές πιο ευαίσθητη από αυτή του ανθρώπινου είδους.

Ο σκώρος Galleria mellonella γεννά τα αυγά του σε κυψέλες μελισσών, όπου οι προνύμφες μπορούν να τραφούν από το κερί και τα υπολείμματα μελιού στις κηρήθρες.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Royal Society journal Biology Letters οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ανακάλυψαν πως ο σκώρος επέδειξε εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία στις υψηλές συχνότητες. Μπορεί να αντιληφθεί ήχους μέχρι 300 kHz, το υψηλότερο ρεκόρ από κάθε άλλο πλάσμα της Φύσης.

Ο άνθρωπος μπορεί να ακούσει από 2 έως 5 kHz, γράφει η Daily Mail.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar EKSWGHINOS

    ΑΚΟΥΣΕ ΜΗΠΩΣ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ? ΑΧΑΧΑΧΑΧ

  2. avatar tsapourniotis

    Συγκεκριμένα οι άνθρωποι έχουν ακουστό φάσμα που ξεκινά από τα 20 Hz, αν και σε ιδανικές συνθήκες στο εργαστήριο είναι δυνατή η ακοή ήχων από τα 12 Hz, όταν αυτοί παράγονται σε καθαρή κυματική μορφή και εκπέμπονται σε πολύ μεγάλη ένταση.[4] Το φάσμα φτάνει μέχρι τα 20.000 Hz στα περισσότερα παιδιά και σε μερικούς ενήλικες, αρχίζει όμως να συρρικνώνεται σταθερά από την ηλικία περίπου των 8 ετών, με την εντονότερη συρρίκνωση να παρατηρείται στις ψηλές συχνότητες. πηγη wikipedia

  3. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει