«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ» είναι ο υπέρτιτλος της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μουσείο της Ακρόπολης τη Δευτέρα το πρωί (10.30 π.μ.).

Στη διάρκεια των εργασιών επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις θα αναλύσουν όλες τις πτυχές του σύγχρονου διακυβεύματος της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει το περιβάλλον και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ειδικότερα, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή η Περιφέρεια επιχειρεί να  σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος με τεράστιο κόστος σε ζωές και περιουσίες. Κόστος που μεγεθύνεται από τον συνδυασμό της ακραίας έντασης των φαινομένων με την έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων και υποδομών θωράκισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μάνδρα, αλλά και οι άλλες πόλεις που επλήγησαν στην πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ ακραίες καταστάσεις εμφανίζονται συνεχώς, όπως ο σημερινός καύσωνας στο Κεμπέκ.

Στο πλαίσιο των εργασιών και βάσει των θεματικών ενοτήτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σύνεδροι θα διερευνήσουν τις προκλήσεις και θα αναδείξουν τις προοπτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών συνεπειών της, που ολοένα και συχνότερα σημειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.