Χιλιάδες καρκινοειδή και οστρακοειδή βρέθηκαν νεκρά στο Περού, μετά τους μαζικούς θανάτους δελφινιών και πελεκάνων στις βόρειες ακτές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Βιομηχανίας και Αλιείας Gladys Triveno, τα αίτια του θανάτου των οστρακοειδών στις ακτές της Λίμας, της πρωτεύουσας του Περού, ακόμα διερευνώνται.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Yuri Hooker από το πανεπιστήμιο «Cayetano Heredia University», κατά κύριο λόγο στις ακτές ξεβράστηκαν νεκρά Krill, μικρά καρκινοειδή, όμοια με γαρίδες.

Το πιθανότερο είναι ότι οι «γαρίδες» επηρεάστηκαν από την αύξηση της θερμοκρασίας στις βόρειες ακτές της χώρας που βρέχονται από τον Ειρηνικό.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Hooker, οι υψηλότερες θερμοκρασίες οδήγησαν τα καρκινοειδή κοντά στις ακτές, όπου και πέθαναν.

Υπενθυμίζεται ότι τους περασμένους μήνες και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, περίπου 900 δελφίνια ξεβράστηκαν στις βόρειες ακτές του Περού.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα θαλάσσια θηλαστικά πέθαναν από φυσικά αίτια, ωστόσο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι μαζικοί θάνατοι οφείλονται στις υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου στην περιοχή.

Πηγή: econews.gr