Το «παρών» και στο φετινό γιορτασμό «Ώρα της Γης», θα δώσει για 4η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, θα σβήσουν τα φώτα και θα διακοπεί η λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχιόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης», θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή τού αεροδρομίου της Αθήνας.

Πέραν της συμβολικής συμμετοχής του σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δραστηριοποιείται συστηματικά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υλοποιώντας από το 2008 «Εταιρικό Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή», το οποίο επικαιροποιείται σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει ενεργά στο εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών άνθρακα «Airport Carbon Accreditation», έχοντας πρωτοστατήσει στη σύλληψη και στο σχεδιασμό του προγράμματος, που ξεκίνησε το 2008, και έχοντας πετύχει μείωση των εκπομπών άνθρακα πάνω από 20%, από το 2005 μέχρι σήμερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.