Πάλι «στο κόκκινο» το όζον

Οδηγίες προφύλαξης από το υπουργείο Υγείας


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:11
29/07/2015
Πάλι «στο κόκκινο» το όζον
1
loading

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε έναν σταθμό μέτρησης.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 187 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Λυκόβρυσης. Παρατηρείται ήδη αποκλιμάκωση από τις μέγιστες τιμές στους άλλους τρεις σταθμούς μέτρησης όπου υπήρξε νωρίτερα σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

    Οικονομια πατος, παιδεια πατος, αναπτυξη πατος, έςοδα πατος, απαςχοληςη πατος, μολυνση οροφη! Ρε όλα ανάποδα, ούτε ένα σωστο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει