Αυτά τα μωρά πιγκουίνοι είναι σίγουρα ατρόμητα. Δεκάδες μικρά βούτηξαν γενναία από έναν τεράστιο βράχο, για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, όπως δείχνουν νέα απίστευτα πλάνα.

Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, πέρασε δύο μήνες παρακολουθώντας το σμήνος των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική, όταν κατέγραψε στην κάμερα τις απίστευτες εικόνες, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America».

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά, συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία, για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων.

Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό», είπε ο Gregory.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο YouTube το National Geographic εμφανίζονται τα πιγκουινάκια να πλησιάζουν διστακτικά το χείλος του γκρεμού. Ξαφνικά, ένα από αυτά πηδάει στο κενό και πέφτει στο νερό με έναν παφλασμό. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίζεται να κολυμπάει σώο και αβλαβές.

Παίρνοντας θάρρος, μερικά ακόμη βουτούν από ψηλά.

«Έπεφταν και υπήρχαν μεγάλα κομμάτια πάγου στο νερό από κάτω τους, οπότε είναι σαν να πέφτουν πάνω σε ένα κομμάτι τσιμέντο», δήλωσε ο Gregory. «Όμως, προς μεγάλη μου έκπληξη, όχι μόνο επιβίωναν, αλλά αναδύονταν και έλεγαν: “Μπορώ να κολυμπήσω!”. Αυτό είναι το πρώτο τους κολύμπι, το πρώτο κολύμπι της ζωής τους».

Το αξιοσημείωτο υλικό του Gregory, το οποίο δείχνει για πρώτη φορά νεοσσούς πιγκουίνους να πηδούν από γκρεμό, θα παρουσιαστεί στο 2025 στο Nat Geo, στη σειρά «Secrets of», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης 2025, όπως σημειώνει η New York Post.