Η πόλη διαθέτει εξαιρετικές προτάσεις φαγητού που συνδυάζουν τις ποιοτικές και νόστιμες γεύσεις, τις οικονομικές τιμές και το υπέροχο περιβάλλον.

Ακολουθούν τέσσερα γευστικά στέκια, λιοπόν, που διαθέτουν όλο το παραπάνω «πακέτο» και σερβίρουν γευστικά και σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα σε προσεγμένες και όμορφες αυλές.

Ο Τάκης

Σταθερή αξία για τους κατοίκους αλλά και εκείνους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, το μαγειρείο Ο Τάκης (Αδριανείου 35), το παλαιότερο εστιατόριο που συναντάμε εδώ καθώς λειτουργεί από το 1979, φημίζεται για τα σπιτικά μαγειρευτά του που θυμίζουν εκείνα της μαμάς.

Σουτζουκάκια, κοκκινιστό μοσχαράκι, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και γιουβέτσι στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Στα συν οι άκρως value for money τιμές. Ο χώρος λιτός, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στην γεύση, την καθαριότητα και το σέρβις. Όταν ο καιρός ανοίγει στρώνει τραπέζια στη μικρή αυλή του.

Ροζαλία

Γνήσια ταβέρνα στα Εξάρχεια, στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54), που, από το 1978, φιλοξενεί στο χώρο της όσους ξέρουν να τρώνε αυθεντικά κι ελληνικά! Η οικογενειακή ταβέρνα διαθέτει έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο-σάλα, μια κουκλίστικη αυλή, αλλά και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Επιλέξτε έναν από τους χώρους του νεοκλασικού που το στεγάζει και απολαύστε ένα αυθεντικό, ελληνικό γεύμα. Αυτό σίγουρα θα περιλαμβάνει μαγειρευτά και λαδερά πιάτα τα οποία διαφοροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Ροζαλίας -και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της- δεν είναι άλλο από το καλωσόρισμα με τον δίσκο που περιλαμβάνει διαφορετικά ορεκτικά, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε εκείνο της επιλογής σας.

Μαγειρείο Μαρτίνης

Το Μαγειρείο του Μαρτίνη βρίσκεται στην Πατησίων (νο 289) εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια, από τότε που η περιοχή ήταν γεμάτη παραδεισένιους κήπους λόγω των άφθονων υδάτων από τα ρέματα που κατέβαιναν από τον Υμηττό.

Προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε μαγειρευτά σε καθημερινή βάση αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις σε μια όμορφη και δροσερή αυλή με ελιές, λεμονιές, βότανα και μυρωδικά, που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης. Μπριάμ φούρνου, μελιτζάνες ραγού, αγγινάρες αλά πολίτα, μοσχαράκι κοκκινιστό και κατσικάκι φούρνου με λαχανικά είναι μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί από το 1946 στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25). Εδώ το ντεκόρ είναι απλό -μην περιμένετε επιτηδευμένο ντιζάιν και προσεγμένο ύφος- όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Ο Κίτσουλας φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκκορα κρασάτο.