Μπορεί το πρωινό να θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, ωστόσο το brunch, αδιαμφισβήτητα πια, είναι το δημοφιλέστερο τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο. Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν πέντε διευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας για να το απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο.

Barreldier

Αν και οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με τα νυχτοπερπατήματά τους στο κέντρο της πόλης -καθόλου τυχαίο άλλωστε καθώς διαθέτει μία από τις πιο δυνατές μπάρες στην Αθήνα- στο Barreldier, στη στοά Μπολάνη επί της Βουλής θα δοκιμάσετε, επίσης, πλούσιες και γευστικές προτάσεις σε brunch, και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Πεϊνιρλί με ολόκληρο αβγό, scrubbled eggs με κρουασάν, pancakes αλμυρά και γλυκά στις προτάσεις που σίγουρα βάζουν σε πειρασμό.

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

The Black Salami

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Αθήνα, για ασύλληπτο σάντουιτς σε αέρινο ψωμάκι που παρασκευάζεται στην κουζίνα του. Γι’ αυτό άλλωστε συστήνεται και ως microbakery, λόγω της περιορισμένης παραγωγής του σε ψωμάκια. Εκτός από τα σάντουιτς, το brunch του θεωρείται κορυφαίο με τον καγιανά και τα αβγά μπένεντικτ να κλέβουν τις εντυπώσεις. Βρίσκεται στα Εξάρχεια, στη συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με τη Μεθώνης.

Ergon House

Η αρχή για το επιτυχημένο concept έγινε στη Θεσσαλονίκη, εκεί που σίγουρα γνωρίζουν από νόστιμους μεζέδες, και η συνέχεια ήρθε τόσο με καταστήματα στο εξωτερικό όσο και με αυτό της Αθήνας. Στο Ergon House (Μητροπόλεως 23) την τιμητική τους έχουν οι ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες στην πιο δημιουργική εκδοχή τους. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται προϊόντα και πρώτες ύλες που θα βρείτε και στο χώρο του deli, στην περίπτωση που θέλετε να προμηθευτείτε επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα για το σπίτι.

Hill Athens

Σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, το Hill Athens, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου και του brunch. Το brunch menu του είναι βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση με γεύσεις που σίγουρα θα σας συγκινήσουν, ενώ μια πληθώρα επιλογών σε πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.