Mία από τις πιο όμορφες γειτονιές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που μαγεύει τον επισκέπτη που θα την επιλέξει για την βόλτα του με τα πανέμορφα νεοκλασικά και τους γραφικούς πεζόδρομους.

Εκτός από αυτά, ωστόσο, το Θησείο έχει να αναδείξει όμορφα και διαχρονικά στέκια που παραμένουν σταθερές στις επιλογές του κοινού κάθε φορά που βρίσκονται στη γειτονιά.

Για καφέ και μεζεδάκια- Συντρίμμι

Κρυμμένο σε ένα στενάκι πίσω από τον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου, το Συντρίμμι (Αμφικτύονος 33) είναι ένα συνεργατικό καφενείο που φιλοξενείται σε μια πανέμορφη κατοικία του 19ου αιώνα. Η εντυπωσιακή γαλάζια πόρτα ανοίγει και πίσω της προβάλλει ένας χώρος φτιαγμένος με αγάπη και πολύ μεράκι. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ και νόστιμους μεζέδες, γλυκόπιοτη ρακή και κρασάκι. Κάθε Κυριακή διοργανώνει events με ζωντανή μουσική.

Για brunch- Underdog

Tο The Underdog (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Για νόστιμα κρεατικά- Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια και το τζατζίκι της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Για ινδικό στο χέρι- Mirch

Με κουζίνα αφοσιωμένη στην παράδοση της Ινδίας, στο Mirch, επί της Ερμού (νο 109) θα απολαύσετε παραδοσιακές εκδοχές του ινδικού street food, πιο γνήσιες και αυθεντικές από ποτέ. Οι προτάσεις του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως το «σουβλάκι» της ινδικής κουζίνας στο οποίο θα έρθετε για take away απολαύσεις ή για ένα γρήγορο ινδικό, γευστικό break στον μικρό χώρο του ορόφου.

Στις must επιλογές το Indian Souvlaki (ελαφρώς spicy επιλογή με μεγάλη πίτα nan με γέμιση λαχανικών και κομμάτια κοτόπουλου Tikka).