Για εσάς που δηλώνετε λάτρεις του κέντρου και των αυθεντικών εμπειριών, τα Εξάρχεια σίγουρα θα συγκαταλέγονται στις αγαπημένες σας επιλογές για βραδινή έξοδο.

Wine και cocktail bars και αυθεντικά μπαράκια, εντελώς ανεπιτήδευτα και χωρίς δηθενιές και φανφάρες, συγκεντρώνουν σε καθημερινή βάση στους χώρους τους απλούς ανθρώπους που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια.

Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του πρωταγωνιστεί στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.

Fabrica De Vino

Σημείο αναφοράς εκτός από τις πολυάριθμες επιλογές που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα οινική του λίστα και η τεράστια μπάρα που κυριαρχεί στο χώρο. Το Fabrica De Vino (Εμμανουήλ Μπενάκη 3) είναι ένα wine bar που τιμά ιδιαιτέρως τον ελληνικό αμπελώνα με περισσότερες από 600 ετικέτες, από τις οποίες οι 150 περίπου σερβίρονται και σε ποτήρι. Σερβίρει νόστιμες συνοδευτικές επιλογές σε μορφή tapas.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί.

Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.

Αλεξανδρινό

Σημείο αναφοράς για την νυχτερινή ζωή στα Εξάρχεια (Εμμανουήλ Μπενάκη 69), με επιλεγμένες τζαζ μουσικές και classy αισθητική. Στη μπάρα του θα απολαύσετε vintage cocktails και εκλεκτές ετικέτες κρασιού.