Η πιο διάσημη πλατεία της Αττικής, μετά από το Σύνταγμα, αδιαμφισβήτητα είναι αυτή της Νέας Σμύρνης. Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ραντεβού σε διαχρονικά στέκια στην πλατεία για καφέ και ποτό, ενώ δεν λείπουν και οι φορές που τρωγοπίνουν με την παρέα τους σε γευστικά σημεία σταθμούς για την Νέα Σμύρνη, και όχι μόνο.

Ακολουθούν πέντε στέκια που θα σας φέρουν στην περιοχή και θα σας κάνουν να τα επιλέξετε ξανά και ξανά όταν ο δρόμος σας φέρει και πάλι εδώ.

Άρωμα Πλατείας

Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και είναι ένα από τα πιο καθιερωμένα και δημοφιλή στέκια της περιοχής. Αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης, τόσο για καφέ όσο και για ποτό. Χωρίζεται σε δύο χώρους, μπαρ και καφέ, οι οποίοι καθημερινά είναι γεμάτοι με κόσμο.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

New Habits

Ο μοντέρνας αισθητικής χώρος του (25ης Μαρτίου 25), με την cozy ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον, αποτελεί ιδανική επιλογή για fun στιγμές με την παρέα και τους φίλους σας, αφού δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα μαγαζιά μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Το νεανικό κοινό της περιοχής, και όχι μόνο, το επιλέγει για πρωινό καφέ –καιρού επιτρέποντος, προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στον πεζόδρομο της πλατείας– αλλά και για βραδινό ποτό. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κάβα και την μπάρα του, το New Habits αποτελεί, πλέον, σταθερή αξία για cocktails στη Νέα Σμύρνη.

Λευτέρης

Με περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας ο Λευτέρης στη Νέα Σμύρνη (Ομήρου 66) αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του τυλιχτού και του καλού κρέατος. Η αλάδωτη πίτα του κάνει θραύση, ενώ σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού το σουβλάκι και το κεμπάπ του (με ανάμεικτο αρνί, μοσχάρι και χοιρινό).

Gaston

Πάνω στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Gaston είναι ένας all day χώρος, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι εκλεκτότερες ποικιλίες καφέ έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να σας σερβίρεται καθημερινά, ποιοτικός αρωματικός καφές για το πιο δυνατό ξεκίνημα της ημέρας.

Η κουζίνα του Gaston διαθέτει μεσογειακές γεύσεις, παρασκευασμένες με επιλεγμένες πρώτες ύλες καθημερινά στην κουζίνα του. Όσον αφορά στο κομμάτι της μπάρας και του cocktail, εδώ διακρίνουμε μία αξιοζήλευτη εξειδίκευση, με μια κάβα πλήρως ενημερωμένη που συμπεριλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες από όλο τον κόσμο.