Γεννήθηκε Tom Neuwirth το Νοέμβριο του 1988 στην Αυστρία, αλλά ο κόσμος όλος τον έμαθε ως Κοντσίτα, όπως μας συστήθηκε εκπροσωπώντας τη χώρα του στον διαγωνισμό της Eurovision, όπου χθες βράδυ θριάμβευσε κερδίζοντας την πρωτιά- και προκαλώντας πολλά και ποικίλα, θετικά, αιχμηρά ή και πολύ προσβλητικά σχόλια.

«Κοντσίτα και Tom είναι ομάδα που εργάζεται συγχρονισμένα. Ο άνθρωπος Tom Neuwirth και η καλλιτεχνική φιγούρα Κοντσίτα Βουρστ σέβονται ο ένας τον άλλο από τα βάθη της καρδιάς τους», γράφει η φετινή νικήτρια της Eurovision στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Δυο καρδιές χτυπούν στο στήθος μου».

«Είναι δύο ξεχωριστοί χαρακτήρες με τις δικές τους ατομικές ιστορίες, αλλά με το ίδιο ουσιαστικό μήνυμα υπέρ της ανεκτικότητας και κατά των διακρίσεων».

Όπως αναφέρει, ο Tom γεννήθηκε στην Αυστρία, εμφανίστηκε το 2007 στο τάλεντ σόου «Starmania», αποφοίτησε από Σχολή Μόδας το 2011 και έκτοτε ζει σε διάφορα μέρη στη Βιέννη.

Η Κοντσίτα πάλι, γεννήθηκε στα βουνά της Κολομβίας και μεγάλωσε στη Γερμανία. Εμφανίστηκε το 2011 στο αυστριακό σόου ‘Die große Chance’ και ήταν υποψήφια να εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision το 2012, κάτι που έγινε τελικά το 2014. .

«Λόγω των διακρίσεων που υπέστη ο Tom στην εφηβεία του, δημιούργησε την Κοντσίτα, τη γενειοφόρο κυρία, για να στείλει ένα μήνυμα. Μήνυμα ανεκτικότητας και αποδοχής- ότι δεν είναι η εικόνα το σημαντικό αλλά ο άνθρωπος. Καθένας θα έπρεπε να ζει τη ζωή του όπως θέλει, αρκεί κανείς να μην προσβάλλεται και να μην αποτρέπεται από τον τρόπο ζωής που θέλει».

«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», είπε η 25χρονη νικήτρια του διαγωνισμού σε συνέντευξη Τύπου μετά το θρίαμβό της. «Αλλά και για την κοινωνία μας, απλά μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

Δείτε τις φωτογραφίες