Η νίκη της Αυστρίας και της 25χρονης Κοντσίτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision «είναι επίσης μια νίκη της Ευρώπης για την ανεκτικότητα και το σεβασμό», δήλωσε  ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας, μετά την ανάδειξη της αποστολής της χώρας του στην πρώτη θέση του διαγωνισμού της Eurovision. Ο Τζοσεφ Οστεμάγιερ χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι η Αυστρία θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό το 2015.

«Συγχαρητήρια Κοντσίτα! Φοβερή ψηφοφορία. Οι πολίτες της ΕΕ χρησιμοποιούν πλέον το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για μια ανοικτή Ευρώπη», έγραψε στο Twitter η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας Μπιργκίτε Όλσον κάνοντας σαφή νύξη στις ευρωπαϊκές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 25 Μαΐου.

«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», είπε η 25χρονη νικήτρια του διαγωνισμού σε συνέντευξη Τύπου μετά το θρίαμβό της. «Αλλά και για την κοινωνία μας, απλά μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

Η Αυστρία κατάφερε με την εκκεντρική εμφάνιση της Κοντσίτα να κερδίσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη, μετά από 48 χρόνια, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 20η θέση με το τραγούδι «Rise Up» που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.

Οι 11.000 θεατές που βρίσκονταν στο στάδιο «B&W Hallerne» της Κοπεγχάγης απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ η ελληνική συμμετοχή διαγωνίστηκε στη 10η σειρά του τελικού.

Το τραγούδι της Ελλάδας συγκέντρωσε 35 ψήφους. Την Ελλάδα ψήφισαν: Αζερμπαϊτζάν 4, Αλβανία 2, Ρωσία 4, Μάλτα 1, Ηνωμένο Βασίλειο 2, Αρμενία 7, Λευκορωσία 6, Ισραήλ 2, Ιταλία 3, Γεωργία 4.