Στα νότια θα τα βρείτε όλα, από παραδοσιακές ταβέρνες και αυθεντικά μακαρονάδικα, μέχρι μοντέρνα μαγειρεία και καθιερωμένες ψαροταβέρνες για να βγείτε με την οικογένεια ή την παρέα και να φάτε καλά.

Πιάτα παρασκευασμένα με μεράκι από ελληνικές, πρώτες ύλες γίνονται οι πρωταγωνιστές των τραπεζιών στις γευστικές προτάσεις που ακολουθούν, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

Αντωνία

Μια τίμια ψαροταβέρνα με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα. Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, με την κυρία Ντίνα στην κουζίνα της Παλιάς Φάβας να μαγειρεύει νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της. Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι γι αυτό που κάνει η κυρία Ντίνα γεμίζει τις κατσαρόλες της καθημερινά νόστιμες λιχουδιές, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε και στο σπίτι της.

Κότσι με ρύζι, λαχανικά και φρέσκες τηγανητές πατάτες, ιμάμ, παστίτσιο, αρνάκι εναλλάσσονται στις προτάσεις του καταλόγου. Στις σταθερές αξίες τα κρεατικά της ώρας και τα πιάτα με θαλασσινά.

Ακάκιος

Αυθεντικό μακαρονάδικο για τους λάτρεις των ζυμαρικών στο Παλαιό Φάληρο (Αγίας Τριάδας 1). Στον Ακάκιο μαγειρεύονται με μαεστρία και ελληνικές πρώτες ύλες (κυρίως ΠΟΠ) μακαρονάδες που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Για μια αυθεντική εμπειρία ζυμαρικών, λοιπόν, προτίμησε την περίφημη πεκορινάδα (μια επιλογή για τους πολύ ψαγμένους) με φρεσκοβρασμένο μακαρόνι που βουτυρώνεται μέσα σε λαξεμένο κεφάλι πεκορίνο Αμφιλοχίας αρωματισμένο με ρίγανη και πιπέρι στην τυροκόμηση. Εναλλακτική επιλογή η χορταστική μακαρονάδα με κιμά αλλά και τα μακαρόνια με μπιφτεκάκια κοκκινιστά με τριμμένη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Προκομένες

Μοντέρνα ταβέρνα- μαγειρείο για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας στη Γλυφάδα (Άλσους 7). Η ελληνική κουζίνα στις Προκομένες έχει την τιμητική της με τις βιτρίνες της να γεμίζουν καθημερινά με νόστιμες προτάσεις. Κολοκυθάκια γεμιστά, σουτζουκάκια με πατάτες, κοτόπουλο με μπάμιες, λαχανοντολμάδες βάζουν, σούπες κ.α. βάζουν σε γευστικό πειρασμό. *Από 15-18 Αυγούστου κλειστά.