Αν θέλετε για λίγο να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε διακοπές και όχι στο κλεινόν άστυ στα μέσα του καλοκαιριού, η Αττική διαθέτει επιλογές δίπλα στη θάλασσα που λειτουργούν ευεργετικά για να αλλάξετε για λίγο την διάθεσή σας.

Ακολουθούν τέσσερις γευστικές διευθύνσεις από τη Βάρκιζα μέχρι τη Σαλαμίνα για νόστιμους ψαροψεζέδες και φρέσκα θαλασσινά με φυσικό σκηνικό τα νερά του Σαρωνικού.

Ο Λάμπρος

Διανύοντας το δεύτερο αιώνα ζωής του, το ιστορικό εστιατόριο «Ο Λάμπρος» στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 1889, αποτελώντας μία από τις σταθερές αξίες για ψαροφαγία, όχι μόνο για τη Βουλιαγμένη όπου και εντοπίζεται, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Με τη στρατηγική τοποθεσία του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και με τη θάλασσα ακριβώς μπροστά του, το άλλοτε απόμερο ταβερνάκι έχει μετατραπεί σε ένα από τα πολυσύχναστα εστιατόρια της περιοχής, με πελάτες-θαμώνες που το επιλέγουν τόσο για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όσο και για τη θέα που προσφέρει απλόχερα.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.

Ουζερί ο Κάκιας

«Στου Κάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά» θα ακούσετε τους ντόπιους της Σαλαμίνας να λένε αλλά και να συστήνουν στους εκδρομείς της περιοχής, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιατάκια μπροστά στη θάλασσα. Το Ουζερί του Κάκια, λοιπόν, στην παραλία της Σαλαμίνας αποτελεί ιδανική αφορμή για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε 50′ μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.