Από τον Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 21η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, καλώντας όλα τα κράτη μέλη της να διοργανώνουν κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα εκδηλώσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στους κατοίκους τους να διευρύνουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο.

Μια τέτοια ημέρα, λοιπόν, η έξοδος για καφέ έχει πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιείται σε τέσσερα cafe σε μουσεία του κέντρου.

Cafe Μουσείου Ακρόπολης

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του.

Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείτε να απολαύσετε και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό. Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σας υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού.

Cafe Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μπορείτε να επιλέξετε το cafe του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44) για την έξοδό σας, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο μουσείο, καθώς για την είσοδό σας σε αυτό δεν απαιτείται η ένδειξη του εισιτηρίου εισόδου.

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, λοιπόν, και σε ένα αρκετά ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε το αγαπημένο σας σημείο για ηρεμία και χαλάρωση. Με φόντο τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής τέχνης ατενίστε στο πράσινο του κήπου και απολαύστε τον καφέ σας. Ο ήρεμος χώρος του ενδείκνυται για δουλειά.

Cafe Νομισματικού Μουσείου

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) λειτουργεί στον πανέμορφο κήπο του Ιλίου Μελάθρου κι αποτελεί μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Στον υπέροχο κήπο (έκτασης 800 τ.μ.) θα βρείτε πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας, καθώς και αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων.

Στον εσωτερικό του χώρο, μικρό πλην arty, με την μεγάλες τζαμαρίες μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ, το ρόφημα της επιλογής σας, δροσερές σαλάτες, ένα λαχταριστό γλυκό ή κάποιο από τα σνακ της επιλογής σας. Αν είστε τυχεροί, μπορεί και να πετύχετε κάποιο live jazz event.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.