Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου με δωρεάν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους. Καρναβαλικές δραστηριότητες για τους λιλιπούτειους φίλων των αποκριών, δωρεάν είσοδος σε μουσεία και μνημεία της πόλης, συναυλίες με δημοφιλείς και αγαπημένους καλλιτέχνες και αρχιτεκτονικοί περίπατοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του διημέρου.

Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και μουσεία

Η πρώτη Κυριακή του μήνα (από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο) είναι αφιερωμένη στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία του δημοσίου και τα μνημεία της πόλης, καθώς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό εντελώς δωρεάν. Όσοι θέλετε να απολαύσετε μια βόλτα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, δεν έχετε παρά να ξεσκαρτάρετε τώρα τη λίστα με όσα από αυτά δεν έχετε καταφέρει ακόμη να επισκεφτείτε.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Κορυδαλλό

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μασκαράδες, κέφι, ατέλειωτο παιχνίδι, ζωντανή μουσική και πολύ χορό για μικρούς και μεγάλους οργανώνουν ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού στις 2 και 3 Μαρτίου στο πάρκο του Δημαρχείου. Τους μικρούς φίλους περιμένουν αποκριάτικα δρώμενα, φουσκωτά παιχνίδια, ένα ηλεκτρικό τρενάκι, ανιματέρ, show τσίρκου, χιλιάδες σαπουνόφουσκες αλλά και παιδική συναυλία και θεατρική παράσταση.

Συναυλία με δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Περιστέρι

Στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων του ο Δήμος Περιστερίου το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00 διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Μακρόπουλο. Την ίδια ώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα λάβει χώρα συναυλία με τον Πασχάλη και την μπάντα του σε ένα πάρτι γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60’, 70’, 80’ μέχρι σήμερα. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στον στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως – Στάση Μετρό Ανθούπολη), στην αίθουσα συναυλιών.

Έκθεση Φωτογραφίας

Το The Chicago Athenaeum International Museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies παρουσιάζουν την  έκθεση φωτογραφίας της Πανωραίας Γαλατά με τίτλο «Από τη Μύκονο στις πόλεις του Κόσμου» στο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74) στην Πλάκα.

Η Μυκονιάτισσα φωτογράφος ξεκινάει το φωτογραφικό της ταξίδι από τον γενέθλιο τόπο της, τη Μύκονο. Μια μεγάλη βόλτα σε διάφορες πόλεις του κόσμου που αποτυπώνεται σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαρόκο κλπ. Επηρεασμένη βαθιά και από τις κινηματογραφικές σπουδές της, παρατηρεί και αναδεικνύει τη δυναμική της στιγμής, όπου κυριαρχεί το ανθρώπινο στοιχείο.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται με αφορμή την διοργάνωση «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.