Κανείς δεν είπε ποτέ όχι σε ένα ποτήρι καλό κρασί, τις νόστιμες γεύσεις και την καλή παρέα. Ο «οίνος ευφραίνειν καρδίαν ανθρώπου» έλεγαν στην αρχαιότητα και μάλλον κάτι παραπάνω ήξεραν.

Ακολουθήστε, λοιπόν, το ρητό του θυμόσοφου λαού και βγείτε για κρασάκι στο κέντρο, ένα χαλαρό απόγευμα μετά την δουλειά ή ένα ρομαντικό βράδυ με το έτερον ήμισυ. Ό,τι και να επιλέξετε, πάντως, το καλό κρασί θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello στο Κολωνάκι (Λουκιανού 21) οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί.

Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.

By the glass

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί στο κέντρο.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνας και της μουσικής. Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στο κατάλογο.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει και ένα cozy πατάρι με vintage διακόσμηση, λίγα τραπέζια και μια τζαμαρία για χάζι, ενώ βγάζει τραπέζια και στον πεζόδρομο.

Wine Point

Σε απόσταση αναπνοής από τη στάση μετρό Ακρόπολη, το Wine Point (Α.Διάκου & Πορινού 2) αποτίνει φόρο τιμής στο καλό κρασί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν διαθέτει και εξαιρετικές επιλογές από τον διεθνή. Μικρός και ζεστός χώρος, με ένα πατάρι που ενδείκνυται για πιο πριβέ περιστάσεις.

Oinoscent

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με 40 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Διοργανώνει και βραδιές οινογευσίας και παρουσίασης κρασιών.

Fabrica De Vino

Σημείο αναφοράς εκτός από τις πολυάριθμες επιλογές που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα οινική του λίστα και η τεράστια μπάρα που κυριαρχεί στο χώρο. Το Fabrica De Vino (Εμμανουήλ Μπενάκη 3) τιμά ιδιαιτέρως τον ελληνικό αμπελώνα με περισσότερες από 600 ετικέτες, από τις οποίες οι 150 περίπου σερβίρονται και σε ποτήρι. Σερβίρει νόστιμες συνοδευτικές επιλογές σε μορφή tapas