Νόστιμες και ποιοτικές προτάσεις που μυούν στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, σε ένα περιβάλλον ρετρό και ταυτόχρονα μοντέρνο. Διαχρονικό και συνάμα σύγχρονο.

Πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, βασισμένα σε τοπικές, πολλές φορές, συνταγές και πρώτες ύλες που ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία της χώρας, παρουσιασμένα στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους με ένα σύγχρονο twist.

Πιπεριά

Μοντέρνα ταβέρνα με φιλικό περιβάλλον και παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο Ψυχικό (Άγγελου Σικελιανού 8) που αναδεικνύεται σε προορισμό όσων επιθυμούν να δοκιμάσουν πιάτα με… προσωπικότητα και θαλασσινή… αύρα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην value for money φιλοσοφία που επιτάσσουν οι καιροί.

Με μια δυναμική πορεία στο χρόνο, η Πιπεριά κατάφερε να εδραιωθεί και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα πιάτα που μυρίζουν Αιγαίο, έχουν ταμπεραμέντο Μεσογειακό και χαρακτηρίζονται για τις επιρροές από την Άπω Ανατολή.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μία από τις πιο σύγχρονες και επιτυχημένες εκδοχές του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας, που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ταυτόχρονα την διανθίζουν με μοντέρνες πινελιές. Στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα (Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα) εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας παντρεύονται αρμονικά δημιουργώντας πιάτα που ξελογιάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μπακαλόγατος

Νεοταβέρνα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον που ενδείκνυται για χαλαρά τσιμπούσια με την παρέα. Ο Μπακαλόγατος στην Κυψέλη (Φωκίωνος Νέγρη 72), σερβίρει γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με κάποιες από αυτές να ταξιδεύουν στην Κάσο (τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη). Καιρού επιτρέποντος στρώνει τραπέζια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Κότταβος

Ολοκαίνουρια άφιξη πολύ κοντά στην πιάτσα της Βεάκη, στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14). Πρόκειται για μοντέρνα ελληνική ταβέρνα, που λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα.

Ζουμερό κοτόπουλο Ιωαννίνων με ροδοπέταλα Ηρακλείου και σάλτσα τομάτας, ζεστό γιουβέτσι γαρίδας, με γάμπαρη Αμβρακικού και κριθαράκι Αράχωβας,  χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη με θυμάρι ελαιόλαδο και σινάπι και σερβιρισμένη με πατάτες σε πάπρικα στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Προκομένες

Μοντέρνα ταβέρνα- μαγειρείο για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας στη Γλυφάδα (Άλσους 7). Η ελληνική κουζίνα στις Προκομένες έχει την τιμητική της με τις βιτρίνες της να γεμίζουν καθημερινά με νόστιμες προτάσεις. Κολοκυθάκια γεμιστά, σουτζουκάκια με πατάτες, κοτόπουλο με μπάμιες, λαχανοντολμάδες, σούπες κ.α. βάζουν σε γευστικό πειρασμό.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.