Για κρεατοφαγία δίχως ταμπού και λουκούλεια γεύματα χωρίς ενοχές, τα καθιερωμένα μπριζολάδικα στην πόλη αποτελούν πάντα πρώτη επιλογή –ειδικά μια μέρα όπως η Τσικνοπέμπτη. Η σχάρα θέλει μαεστρία και μεράκι, κάτι που τα στέκια που ακολουθούν γνωρίζουν πολύ καλά, γι΄αυτό και συγκεντρώνουν τους απανταχού κρεατοφάγους της πόλης στα τραπέζια τους.

Χοιρινά, και μη, μπριζολάκια που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα βάζουν σε πειρασμό τους κρεατολάγνους αυτής της ζωής, μυώντας στη μυσταγωγία του κρέατος. Ακονίστε τα μαχαιροπήρουνά σας και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη κρεατοφαγία.

Τα μπριζολάκια του Τέλη

Από τις πιο οικονομικές και φημισμένες επιλογές για νόστιμα μπριζολάκια στο κέντρο της πόλης. Το μπριζολάκια του Τέλη, στην Ευριπίδου, σερβίρουν με απλότητα και χωρίς πολυτέλειες καλοψημένα χοιρινά μπριζολάκια που γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σωστό ψήσιμο, εμμονή στο ποιοτικό κρέας και λογικές τιμές στους παράγοντες που το έχουν μετατρέψει σε καθιερωμένο στέκι στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο, λοιπόν, στα Μελίσσια (17ης Νοεμβρίου & Καραμανλή 1) θα παραγγείλετε, αποκλειστικά, χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα) και χειροποίητες, σπιτικές πίτες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου!

Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Το Χασάπικο

Με διττή λειτουργία, αυτή του κρεοπωλείου και του ψητοπωλείου ταυτόχρονα, Το Χασάπικο στην Ηλιούπολη (Βίτσι 4 και Σκρα 10) εγγυάται την ποιότητα της πρώτης ύλης. Σωστό ψήσιμο για τους γνώστες του αντικειμένου, γενναίες μερίδες για όσους δεν αρκούνται με τα λίγα και νωπά κρέατα που κόβονται σε καθημερινή βάση στο κρεοπωλείο του Χασάπικου.

Η μεγάλη μπριζόλα του χασάπη και τα ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια του θα σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης.

Μπριζολάκια.gr

Μοντέρνο στέκι κρεατοφαγίας στην Κυψέλη (Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου) για εύκολες, γρήγορες και νόστιμες κρεατοφαγικές αναζητήσεις με την παρέα. Με low budget φιλοσοφία στον φωτεινό χώρο του με θέα επί της Ευελπίδων, σερβίρει χοιρινά μπριζολάκια και πανσετούλες, χωριάτικο λουκάνικο, αρνίσια παϊδάκια. Τίμια ορεκτικά γεμίζουν τον κατάλογο (γαλοτύρι σκορδάτο, φέτα ψητή με σουτζούκι, τζατζίκι κ.α.) και κατά συνέπεια και… το τραπέζι!