Η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά στο αεροδρόμιο

Μουσική, παράδοση, γεύσεις και άρωμα Ελλάδας στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon - Sounds Greek to me»


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
16:42
27/02/2019
Η φημισμένη Σκυριανή Αποκριά στο αεροδρόμιο
loading

Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας.

Πέμπτος προορισμός: Γνωριμία με την Σκύρο

Το πρόγραμμα Fly me to the Moon 6 - Sounds Greek to me συνεχίζεται με τον πέμπτο ελληνικό προορισμό του προγράμματος, τη Σκύρο, σε μια ημέρα αφιερωμένη στις παραδόσεις της και την ελληνική Αποκριά.

Ταξιδιώτες και  επισκέπτες που θα βρεθούν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα γνωρίσουν μοναδικά σκυριανά έθιμα, λαογραφικά στοιχεία, μουσική, χορό και εκλεκτές τοπικές συνταγές.

Το αποκριάτικο έθιμο της Σκύρου «ο Γέρος και η «Κορέλα», γεμάτο εικόνες από διονυσιακές γιορτές, θα δώσει το δικό του χρώμα στο αεροδρόμιο προσκαλώντας τους επιβάτες σε μια ανεπανάληπτη καρναβαλική εμπειρία.

Οι πρωταγωνιστές της ημέρας, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έρχονται  για να διασκεδάσουν και να διώξουν το κακό! Οι Γέροι, με τη βαριά σκευή τους, προκαλούν ξέφρενες κωδωνοκρουσίες με ρυθμικό βηματισμό, ενώ το δρόμο τούς ανοίγουν οι Κορέλες, χορεύοντας και ανεμίζοντας άσπρο μαντήλι.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χαρακτηριστικά κομμάτια της λαογραφίας του νησιού, με σκαλιστά έπιπλα και σκυριανά κεντήματα από το Μουσείο Φαλτάϊτς, να γευτούν τοπικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς σκυριανούς χορούς.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

  • Πέμπτος προορισμός: Γνωριμία με τη Σκύρο
  • Παρασκευή, 1η Μαρτίου
  • Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3 - Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
  • Ώρα: 12:00 - 16:00

Ξεδιπλώνοντας το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα κάθε  περιοχής, το «Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me» στο αεροδρόμιο θα συνεχίσει να προσφέρει γεύση από την Ελλάδα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ανάλογες «ξεναγήσεις», μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους των τιμώμενων περιοχών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα

  • Ιούλιος 2018 – Στερεά Ελλάδα
  • Σεπτέμβριος 2018 – Χανιά
  • Νοέμβριος 2018 – Ήπειρος
  • Δεκέμβριος 2018 – Βόρεια Ελλάδα – Κοζάνη
  • Μάρτιος 2019 - Σκύρος

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες στα aia.gr και elculture.gr.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει