Με την παράσταση «Όρνιθες» του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) άνοιξε χθες το βράδυ στα Χανιά, η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2012», που οργανώνουν ο δήμος και η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου.

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και στον δημοτικό κήπο της πόλης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται 35 θεατρικές παραστάσεις, 10 συναυλίες, 6 παραδοσιακές βραδιές και μια παράσταση χορού, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, με το τοπικό μουσικό συγκρότημα «Οκτάβα».

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η ανάγκη για ψυχαγωγία αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι επιτακτική ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Η πρόεδρος της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμου Νάνσυ Αγγελάκη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις επισημαίνοντας ότι, «καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στα Χανιά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους τις παρακολουθήσουν».

Παράλληλα με τον βασικό κορμό των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν 35 πολιτιστικές βραδιές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης.