Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης βιογραφικής ταινίας για την Έιμι Γουάινχαουζ «Back to Black». Η ταινία σε σκηνοθεσία της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον προβάλλει τα πρώτα βήματα της Αγγλίδας τραγουδίστριας, την πορεία της προς την κατάκτηση της δόξας και την κυκλοφορία του ομότιτλου άλμπουμ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το τρέιλερ, υπό τους ήχους του «Back to Black» περιλαμβάνει σκηνές από την επαγγελματική πορεία της Έιμι Γουάινχαουζ, αλλά και πλάνα που αφορούν την προσωπική της ζωή, μεταξύ άλλων, τη σχέση της με τον Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ, τον οποίο υποδύεται ο Τζακ Ο’ Κόνελ. Η Μαρίσα Αμπέλα υποδύεται την Έιμι Γουάινχαουζ, η οποία πέθανε στις 23 Ιουλίου 2011, σε ηλικία μόλις 27 ετών από δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Η ταινία αποκαλύπτει τη γυναίκα πίσω από το φαινόμενο και τη σχέση που ενέπνευσε ένα από τα πιο θρυλικά άλμπουμ όλων των εποχών. «Δεν γράφω τραγούδια για να γίνω διάσημη. Γράφω τραγούδια γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν το έκανα» αναφέρει στην αρχή του τρέιλερ η Αμπέλα. «Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή μου και απλώς να ξεχάσουν τα προβλήματά τους» προσθέτει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ταινία «Back to Black» θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 10 Μαϊου στις ΗΠΑ.