Οι γιορτές ευνοούν τις οικογενειακές βόλτες και οι οικογενειακές ταβέρνες που ακολουθούν από τη Δροσιά μέχρι το Φάληρο, καλύπτουν όλες τις γευστικές επιθυμίες.

Φρεσκοψημένα πεϊνιρλί για μικρούς και μεγάλους, ζουμερά μπιφτέκια, σπιτικά μαγειρευτά και ό,τι άλλο βάλεις ο νους γεμίζουν το τραπέζι.

Ελευθεριάδης

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς -όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται- στα κορυφαία της Αθήνας. Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) στο Χαλάνδρι και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.    

Η Παλιά Φάβα

Κρυμμένη στα στενά ανάμεσα στο Παλαιό Φάληρο (Αχαίων 38, Π. Φάληρο) και τη Νέα Σμύρνη, η ταβέρνα της Παλιάς Φάβας είναι ο απόλυτος ορισμός της οικογενειακής ταβέρνας. Η μαμά Ντίνα στην κουζίνα μαγειρεύει καθημερινά με αγάπη και μεράκι ό,τι ακριβώς θα έκανε και για το σπίτι της. Οι κατσαρόλες γεμίζουν με παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα. Από τα πιάτα που μυρίζουν μαμά το κότσι με ρύζι, το παστίτσιο, το ιμάμ κ.α. Στις σταθερές αξίες και τα κρεατικά της ώρας.

Η Μυρτιά

Μυρτιά

Αν για κάτι φημίζεται η Μυρτιά στη Νέα Σμύρνη ( Αϊδινίου 55) αυτό δεν είναι άλλο από τις πληθωρικές της μερίδες που είναι τόσο γενναίες, ώστε να πάρεις πακέτο στο σπίτι ό,τι δεν καταφέρεις να φας στην οικογενειακή ταβέρνα. Γνωστή, επίσης, και για τα ζουμερά κρεατικά και τις τέλειες τηγανητές πατάτες της. Στο τέλος σερβίρουν λαχταριστούς λουκουμάδες κέρασμα, σκέτη απόλαυση.

Η ταβέρνα του Αξώτη

Ταβέρνα Αξώτη

Για περισσότερα από 60 χρόνια όσοι είναι γνώστες του κέντρου, ξέρουν πολύ καλά που να απευθυνθούν για νόστιμο φαγητό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ταβέρνα του Αξώτη συναντάται στο ίδιο σημείο στο Πολύγωνο (Παπαρσένη 15) από τότε που πρωτολειτούργησε και φημίζεται ιδιαιτέρως για το βαρελίσιο κρασί που φτιάχνουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της ταβέρνας (εγγόνια του ιδρυτή της ταβέρνας), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της ως οινοπωλείο. Στα της κουζίνας ζουμερό μπιφτέκι, όπως πρέπει ψημένο παϊδάκι και φρεσκοκομμένες πατάτες στις κορυφαίες επιλογές.