Αν αγαπάτε την Τέχνη στη θεωρία αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, τότε τα Tipsy Art Nights του Community Club αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για εσάς να συνδυάσετε τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το εικαστικό εργαστήρι Tipsy Art Nights από το Community Club προσφέρει στους συμμετέχοντες όλα όσα χρειάζονται για να περάσουν μία όμορφη και διασκεδαστική καλλιτενχική βραδιά: ένα πινέλο, ένα ποτήρι κρασί, καλή παρέα και μία δασκάλα να τους καθοδηγεί!

Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης που είναι διαδεδομένος ήδη στο εξωτερικό και ξεκίνησε τώρα στη χώρα μας από δύο γυναίκες από τη Ρωσία που ζουν στην Ελλάδα, την Μαρία Σοκάτσκαγια Ρεβύθη και την Ευγενία Ποντλεβσκιχ. Τα άτομα που συμμετάσχουν, έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να πιουν (το πρώτο ποτό είναι κερασμένο), να κοινωνικοποιηθούν αλλά και να κάνουν κάτι δημιουργικό και πνευματώδες.

Ποια είναι τα οφέλη του να συμμετάσχει κάποιος στην κοινότητα

Τα πλεονεκτήματα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι μπορεί ακόμη και κάποιος-α που δεν έχει καμία σχέση με τις τέχνες να πάει είτε μόνος-η, είτε σε ραντεβού, είτε με μια φίλη, να χαλαρώσει πίνοντας ένα κρασί και να δημιουργήσει έναν πίνακα, για τον οποίο θα είναι περήφανος-η για μια ζωή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς υπάρχει μία instructor (η εξαιρετική δασκάλα Έλενα Παπαδοπούλου), η οποία καθοδηγεί όλους τους “μαθητές” και τους βοηθά ώστε να δημιουργήσουν από το μηδέν έναν όμορφο πίνακα, ακόμα κι αν είναι εντελώς αρχάριοι και άσχετοι με την Τέχνη. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να φέρουν τίποτα μαζί τους, πέραν από την καλή τους διάθεση. Όλος ο εξοπλισμός παρέχεται στο χώρο.

Πρόκειται επίσης και για ένα είδος Art Therapy (ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών) αφού οι συμμετέχοντες μέσω της δημιουργικής διαδικασίας της Τέχνης, μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική και συναισθηματική τους ευεξία και την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. Ταυτόχρονα, είναι και μία ευκαιρία να διευρύνει κανείς τον κύκλο του και να κάνει γνωριμίες με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα;

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ήδη τάση σε χώρες του εξωτερικού, όπως στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Ρωσία αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα μάλιστα στα Βόρεια Προάστια, τα οποία είναι πιο αποκομμένα από την πόλη και είναι δύσκολο να βρει κανείς αρκετές επιλογές για κάτι που συνδυάζει την δημιουργικότητα με τη διασκέδαση.

Οι ιδρύτριες η Μαρία Σοχάτσκαγια Ρεβύθη και Ευγενία Ποντλεβσκιχ

Έτσι, έχοντας ζήσει χρόνια στη Μόσχα και έχοντας ακολουθήσει σχετικές σπουδές (Παγκόσμια Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ η Μαρία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, η Ευγενία) τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει αυτήν την όμορφη μίξη διασκέδασης και τέχνης.

«Οι συμμετέχοντες παίρνουν ενέργεια μέσα από αυτό. Μόλις πιάσουν το πινέλο στο χέρι απελευθερώνονται! Όσο κι αν επιμένουν ότι είναι άσχετοι και δεν “το έχουν”, τελικά με τη βοήθεια της δασκάλας, κυριεύονται από δημιουργικότητα και θετική ενέργεια! Ακούνε τη μουσική τους, πίνουν το κρασάκι τους, χαλαρώνουν και παράλληλα εκτονώνονται μέσω της δημιουργικότητας και της ζωγραφικής. Στο τέλος της ημέρας, αισθάνονται όμορφα, ήρεμα και πάνω από όλα περίφανοι για το έργο τους!» εξηγεί η Μαρία Σοχάτσκαγια Ρεβύθη.

Σε ποιους απευθύνεται το Community Club

Πρόκειται για μία “πνευματική λέσχη” -όπως την αποκαλούν οι ιδρυτές της- που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου, εμπειρίας και ηλικίας!

Βέβαια, όπως επισημαίνει η Ευγενία Ποντλεβσκιχ, μέχρι στιγμής συμμετέχουν περισσότερο ξένοι και λιγότερο Έλληνες, “ίσως επειδή οι ξένοι το έχουν ακούσει ήδη από το εξωτερικό ενώ για τους Έλληνες είναι κάτι άγνωστο”. Επίσης, είναι ένας τρόπος για άτομα που έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα, να κάνουν νέες γνωριμίες, να διευρύνουν τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τους κύκλο και να μοιραστούν τις πνευματικές αναζητήσεις τους και να συζητήσουν καυτά θέματα που απασχολούν την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Τι εκδηλώσεις περιλαμβάνει η “πνευματική λέσχη” Community

Τα Tipsy Art Nights είναι το ένα μέρος του Community Club και αφορά στο δίωρο καλλιτεχνικό εργαστήρι που αναφέραμε, όπου οι άνθρωποι έρχονται κοντά μέσω της τέχνης, γνωρίζουν διάσημους καλλιτέχνες, πίνουν, ακούνε μουσική και ζωγραφίζουν το δικό τους έργο τέχνης!

Το δεύτερος σκέλος του Community Club αφορά σε Συνέδρια και Ομιλίες. Το “Intellectual Club”, όπως ονομάζεται, επικεντρώνεται στη διάδοση της γνώσης, την προώθηση της ευαισθητοποίησης και την ενθάρρυνση των πνευματικών αναζητήσεων. Έτσι, ειδικοί που είναι αναγνωρισμένου σε διάφορους ακαδημαϊκούς τομείς, όπως η ιστορία, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία κ.α. καλούνται να μιλήσουν και να συζητήσουν σημαντικά και καυτά θέματα μέσω μιας σειράς διαλέξεων.

Community Club

Δείτε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις εδώ