Μια άγνωστη πτυχή του χαρακτήρα του Κώστα Βουτσά ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Μπορεί στην προσωπική του ζωή να έχει βιώσει τη χαρά της πατρότητας, όμως το χαμόγελο και η αγκαλιά ενός πιτσιρικά ή μιας πιτσιρίκας, είναι το μεγαλύτερο δώρο για τον κορυφαίο ηθοποιό.

Όταν βρίσκει χρόνο το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να βρεθεί κοντά σε παιδιά με ανάγκες. Τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετώπισε το «Χαμόγελο του παιδιού» ήταν η αιτία που έσπρωξε τον Κώστα Βουτσά να βγει δημοσίως και να μιλήσει για την ανάγκη στήριξης αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Όμως δεν έμεινε μέχρι εκεί, αφού όπως δημοσιεύει η «Espresso», μέσα από τον ρόλο του στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», κάνει έκκληση στο κοινό πάνω στη σκηνή να βοηθήσει όσο μπορεί το «Χαμόγελο του παιδιού».

«Προτού χτυπήσει το τρίτο κουδούνι, βγαίνω και λέω για το ΄΄Χαμόγελο του παιδιού΄΄. Αναφέρομαι στον αριθμό 1445, κάνοντας παράλληλα έκκληση φιλανθρωπίας γιατί κινδυνεύει να κλείσει και έχει χιλιάδες παιδιά ορφανά, άρρωστα, που είναι φτωχά. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε να μην κλείσει και να μείνουν τα παιδιά στο δρόμο», δηλώνει ο καταξιωμένος ηθοποιός, που έχει βρεθεί πολλές φορές στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.