Το BMW Group και η Air Console προκηρύσσουν έναν διαγωνισμό για την ανάπτυξη παιχνιδιών προσαρμοσμένων στην εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Με τον διαγωνισμό αυτό, οι δύο εταιρείες αξιοποιούν το δυναμικό της παγκόσμιας κοινότητας των προγραμματιστών παιχνιδιών, καθώς οι τελευταίοι καλούνται να πρωτοστατήσουν στον τομέα των παιχνιδιών μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δύο εταιρίες θα προωθήσουν από κοινού τον διαγωνισμό στο συνέδριο Game Developer Conference (GDC) στο Σαν Φρανσίσκο (20-24 Μαρτίου 2023).

Οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες και τα πρωτότυπά τους από σήμερα και μέχρι τις 8 Ιουνίου 2023, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού στη διεύθυνση airconsole.com/in-car-contest-23. Μεταξύ των υποβληθέντων ιδεών, θα επιλεγούν οι τέσσερις καλύτερες και θα λάβουν από 5.000 ευρώ για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου. Εάν το πρωτότυπο αποδειχθεί υποσχόμενο, η Air Console θα χρηματοδοτήσει πλήρως την ανάπτυξη του παιχνιδιού, το οποίο στη συνέχεια θα συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα Air Console. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης στα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο για να δουν το αποτέλεσμα στην πράξη.

Το Group επέλεξε την nDream (την εταιρεία πίσω από το εμπορικό σήμα Air Console) ως συνεργάτη για να φέρει το casual gaming στο αυτοκίνητο, μέσω του προγράμματος Startup Garage.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.