Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να προσφέρει προστασία, όμως δεν πρέπει να κοστίζει. Δες τις παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να μην πληρώσεις πολλά χρήματα!

Όλοι οι οδηγοί χρειάζονται μία καλή ασφάλεια αυτοκινήτου, όμως πολλές φορές κάνουν λάθος στον σχεδιασμό της και έτσι είτε μένουν χωρίς τις καλύψεις που χρειάζονται, είτε πληρώνουν περισσότερα χρήματα.

Δες τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου:

Μην βιαστείς!

Η πρώτη παγίδα σε κάθε αγορά είναι η βιασύνη. Δεν χρειάζεται να κάνεις έρευνα αγοράς για εβδομάδες, όμως μην πάρεις την πρώτη ασφάλεια αυτοκινήτου που θα βρεις μπροστά σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και δες τις τιμές και τις καλύψεις που προσφέρουν αντίστοιχα κι άλλες εταιρείες μίας και μπορεί να είναι οι ίδιες, όμως με πολύ λιγότερα χρήματα.

Μην μείνεις στο βασικό πακέτο!

Το βασικό πακέτο είναι πάντα και το οικονομικότερο στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου. Πολλές φορές παρέχει αρκετές καλύψεις, όμως κάποιες εξαιρετικά χρήσιμες, όπως η οδική βοήθεια ή η νομική προστασία δεν συμπεριλαμβάνονται. Θα πρέπει να θυμάσαι πως μετά την αγορά ενός συμβολαίου δεν μπορείς να προσθέσεις αυτές τις υπηρεσίες. Άρα το βασικό πακέτο πρέπει να εξατομικευτεί.

Δήλωσε σωστά την αξία του οχήματος σου

Ένα πολύ συχνό λάθος είναι η δήλωση της αξίας απόκτησης του οχήματος και όχι η τρέχουσα εμπορική αξία του. Όλες οι ασφάλειες αυτοκινήτου αποζημιώνουν τον οδηγό βάσει της δεύτερης αξίας, δηλαδή το πόσο κοστίζει κατά μέσο όρο το όχημα σήμερα και όχι πόσο αγοράστηκε. Εάν δηλώσεις την αξία απόκτησης του και η τιμή του ως μεταχειρισμένο έχει μειωθεί, τότε θα πληρώσεις περισσότερα ασφάλιστρα και δεν θα λάβεις υψηλότερη αποζημίωση. Με απλά λόγια θα χάσεις χρήματα.

Εκτίμησε συνολικά τις παροχές

Αγοράζοντας μία ασφάλεια αυτοκινήτου δεν παίρνει μόνο καλύψεις σχετικά με το αυτοκίνητου, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως κάρτες υγείας, εκπτώσεις σε services, πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές συμβουλές, ασφάλιση οικοσκευής και συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης πελατών. Άρα η αγορά σου έχει και κάποια επιπλέον οφέλη τα οποία δεν θα πρέπει να αγνοήσεις, κάτι που το κάνουν αρκετοί οδηγοί και τελικά πληρώνουν έξτρα αυτές τις υπηρεσίες.

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για τον κόσμο της ασφάλειας αυτοκινήτου, συμβουλές για οικονομικότερα πακέτα, tips για τη φροντίδα του οχήματος και πολλά άλλα, τότε επισκέψου το asfaleiaautokinitou.gr.