Στο 54ο Fort Lauderdale International Boat Show, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η αμερικανική εταιρεία SkyRunner θα παρουσιάσει το νέο της επίτευγμα, ένα ιδιαίτερα ικανό όχημα παντός εδάφους, το οποίο έχει και… πτητικές ιδιότητες, αφού διαθέτει ειδικά φτερά και είναι ελικοφόρο!

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως ένα «all terrain aircraft», δηλαδή είναι ένα ελαφρού τύπου όχημα που μπορεί να κινηθεί παντού, αλλά και να πετάξει.

Τροφοδοτείται από τον 1.000άρη EcoBoost της Ford, παράγοντας 125 ίππους και 200 Nm ροπής, ενώ χρειάζεται μόλις 4,3 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα. Μάλιστα, πιάνει τα 185 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα επί γης, ενώ αγγίζει τα 88 χλμ./ώρα στον αέρα.

Χαρακτηριστικά, ο CEO της εταιρείας, Stewart Hamel, δήλωσε ότι το «SkyRunner flying car» δεν χρειάζεται ούτε αεροδρόμιο για να προσγειωθεί, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει εδάφη με γρασίδι ή άμμο (παραλίες).

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η τιμή του «μοντέλου» ανέρχεται στα 86.455 ευρώ περίπου, ενώ θα λανσαριστεί μέσα στο 2014. Σημειωτέον βέβαια ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να προσκομίσει και δίπλωμα πτήσεων μικρών αεροσκαφών, για να αποκτήσει τον «ιπτάμενο διάβολο».

Πηγή: autotriti.gr