Η Rolls-Royce φαντάστηκε ήδη από το 2016 την επαύριο της μεταφοράς σε τέσσερις τροχούς και πέρασε τα 3 τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας στον κόσμο το όραμά της.

Για τη φοβερή και τρομερή 103EX ο λόγος, όχι απλώς άλλο ένα concept, αλλά το concept που δείχνει πώς θα πορευτεί η φίρμα στις επόμενες δεκαετίες.

«Πάρε το καλύτερο που υπάρχει και κάνε το ακόμα καλύτερο. Όταν δεν υπάρχει, σχεδίασέ το», έλεγε ο σερ Χένρι Ρόις και η κληρονομιά του παραμένει πιστή στα λεγόμενά του.

Η Rolls-Royce είναι συνηθισμένη στο να φτιάχνει κινούμενα έργα τέχνης, εδώ όμως ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό.

Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, που «θα κινείται αθόρυβα στις πόλεις του μέλλοντος» με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αισθητική άκρως φουτουριστική.

Δεν είναι ωστόσο «απλώς» αυτόνομο, αλλά το 103EX ελέγχεται κυριολεκτικά από αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης. Μιας τεχνητής νοημοσύνης με «όνομα, ψυχή και σκοπό. Το όνομά της είναι Eleanor».

Το concept έχει λοιπόν καρδιά, καθώς δεν σε οδηγεί μόνο στην πόλη, αλλά μετατρέπεται και στον προσωπικό βοηθό σου, έναν οδηγό βγαλμένο από όνειρο. Ελέγχεται με φωνητικές εντολές και μαθαίνει τις συνήθειες του ιδιοκτήτη, τις αγαπημένες του διαδρομές, τα εστιατόρια που προτιμά κ.λπ.

Και βέβαια για διθέσιο κουπέ, το 103EX είναι εντυπωσιακά μεγάλο (5,9 μέτρα). Ένα πραγματικό αριστούργημα πάνω σε 4 τροχούς καμωμένο από ανθρακόνημα και εφοδιασμένο με ηλεκτρική καρδιά 500kW.

Τα υπόλοιπα τα τρως με τα μάτια στο βίντεο…