Στο Σαλόνι της Γενεύης η Land Rover θα παρουσιάσει το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF, με το οποίο θα εφοδιάζονται τα επιβατικά και SUV οχήματα της.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 9HP αναπτύχθηκε από την εξειδικευμένη και πρωτοπόρο στον τομέα ZF, με τη Land Rover να είναι επικεφαλής συνεργάτης στην επιτυχή έκβαση του συγκεκριμένου project.

Ειδικά σχεδιασμένη για εγκάρσιες εφαρμογές, η μονάδα ZF είναι συμπαγής σε διαστάσεις, καθώς παρά τις 3 επιπλέον σχέσεις, είναι μόνο 6 χιλιοστά (0,23 ίντσες) μεγαλύτερη σε μήκος και ζυγίζει 7.5 κιλά (16,5 κιλά) λιγότερο από το απερχόμενο 6τάχυτο κιβώτιο που θα κληθεί να αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η αύξηση του αριθμού των σχέσεων μετάδοσης από 6 σε 9, παρέχει σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση καυσίμου και μια αντίστοιχη μείωση των εκπομπών CO2, ενώ αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση τόσο της επιτάχυνσης, όσο και της άμεσης αλλαγής σχέσεων.

Επιπροσθέτως η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι το νέο 9HP είναι ειδικά σχεδιασμένο για «χρήση εκτός δρόμου, ρυμούλκηση, καθώς και για τις πιο ακραίες συνθήκες που μπορούν να επικρατήσουν στο δρόμο, όπως κλίσεις και υψόμετρο, δίνοντας στον οδηγό ένα αίσθημα ελέγχου».

Πηγή: Autotriti.gr