Tην ξεκάθαρη πρόθεση της Kia να αποκτήσει πιο σπορ προσωπικότητα, παρουσιάζοντας νέα μοντέλα επιδόσεων, επανέλαβε ο CEO της κορεατικής φίρμας, Hyoung-Keun Lee.

Ο ισχυρός άνδρας της Kia, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό περιοδικό, αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, είναι η αναβάθμιση του προφίλ της, με την παραγωγή νέων περισσότερο σπορ μοντέλων. Σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι η Kia θα προχωρήσει στην παραγωγή του πισωκίνητου GT Concept, που παρουσιάστηκε στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα δούμε κάποια ακόμα εντυπωσιακά σπορ πρωτότυπα και στο Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2013, ενώ στις σκέψεις της Kia είναι το λανσάρισμα ενός entry level μοντέλου επιδόσεων. Για την ώρα, η κορεατική φίρμα είναι επικεντρωμένη στην εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του Pro_ceed, που αναμένεται να φέρει τα διακριτικά GT. Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τον Turbo κινητήρα 1.6 λίτρων, με απόδοση άνω των 200 ίππων και θα ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα σπορ χαρακτηριστικά του.

Πηγή: autotriti.gr