Η κρίση της Ευρωζώνης, έχει αγγίξει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίες για να επιβιώσουν πρέπει να αντικαταστήσουν τις μειωμένες πωλήσεις με μεγαλύτερες σε άλλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Ασίας αλλά και της Ρωσίας.

Σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκεται και η FIAT, καθώς οι διαρκώς μειούμενες πωλήσεις κάνουν την ιταλική εταιρεία να βασίζεται στα εργοστάσια που διατηρεί στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ FIAT-Chrysler, ανακοίνωσε, προφανώς με χαρά, ότι τα εργοστάσια στις ΗΠΑ και Ν. Αμερική, βρίσκονται σε πλήρη «ισχύ», προσπαθώντας να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Μάλιστα, όπως σημείωσε, υπάρχει έλλειψη στην παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, ο Marchionne σημείωσε ότι η καλή πορεία της Chrysler λειτουργεί θετικά και για τη FIAT.

Όσον αφορά στο μέλλον της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν αργεί η παρουσίαση των νέων πιο πολυτελών οχημάτων που έχουν ανακοινωθεί και θα απευθυνθούν τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο αμερικανικό κοινό, σταθεροποιώντας τη θέση της FIAT και στις δύο αγορές.